flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти-правники мріють працювати у суді

22 листопада 2018, 12:32

            Про це вони розповіли на зустрічі, що відбулась у стінах Рівненського апеляційного суду. Четвертокурсники Рівненського економіко-гуманітарного та інженерного коледжу побували на судових засіданнях, поспілкувалися з суддями й працівниками апарату суду.

Уже в наступному році студенти факультету «Права» РЕГІК отримають дипломи зі спеціальності «Правознавство» та стануть молодшими спеціалістами з права. Попереду у них практика, тому похід до Рівненського апеляційного суду — логічна підготовка перед початком професійної діяльності.

— Дуже важливо, щоб наші студенти зрозуміли, що повсякденна робота юриста не тільки приваблива, почесна й романтична. Це важка, копітка робота, — каже викладач з цивільного права та цивільного процесу Тетяна Водоп’ян. — Зовсім скоро, отримавши дипломи, ви здійснюватимете адвокатську та нотаріальну діяльність, працюватимете в установах юстиції та суду, правоохоронних органах, органах виконавчої влади та місцевого самоврядування, займатимете посади юрисконсульта в підприємствах, установах і організаціях тощо.

— Оскільки юрист діє від імені держави і захищає права  кожного громадянина, ви, майбутні правники, саме в стінах судової інстанції можете наочно переконатись, як це відбувається, — звернувся до студентів суддя-спікер Рівненського апеляційного суду Сергій Хилевич. — Фахівець-правознавець повинен вміти тлумачити і застосовувати закони та інші нормативні акти, правильно кваліфікувати дії, факти та обставини, приймати правові рішення і здійснювати інші юридичні дії в точній відповідності до законів, складати та оформляти юридичні дослідження; давати кваліфіковані висновки та консультації. І завжди пам’ятати — що за кожною справою — інтереси людей, які очікують  кваліфікованого правового захисту.

 

Звичайно, не обійшлося без екскурсії реконструйованою будівлею Рівненського апеляційного суду, яка віднесена до пам’яток історії та культури м.Рівне. Невеличкий екскурс в історію, знайомство з роботою канцелярій суду та специфікою справ, які розглядаються судом апеляційної інстанції, й фото на добру згадку як для студентів коледжу — Наталі Табачук, Ангеліни Зробок, Михайла Яцука, Петра Штефанюка та Олега Кондратюка, так і до скарбнички спогадів Рівненського апеляційного суду.