flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рівненський апеляційний суд підтримує тісну співпрацю з Військовою частиною 3055 Національної гвардії України

26 січня 2024, 15:05

Сьогодні бійці частини відзначають 28-річницю з часу її створення. Голова Рівненського апеляційного суду Олег Полюхович привітав нацгвардійців і презентував генератор для забезпечення безперебійного живлення й оперативного виконання поставлених завдань. 

Упродовж багатьох років нацгвардійці здійснюють конвоювання підсудних до суду апеляційної інстанції, забезпечуючи надійну охорону як конвойованих, так і суддів, працівників апарату суду. Від початку повномасштабного вторгнення бійці задіяні до оборони держави, захисту її територіальних меж, повернення тимчасово окупованих територій під контроль держави Україна.

З нагоди річниці військову частину привітали представники органів самоврядування Рівненщини, силових структур, Рівненського апеляційного суду, Служби судової охорони.

Голова Рівненського апеляційного суду Олег Полюхович у своєму виступі зазначив: «Бійці військової частини завжди були надійною опорою і взірцем військового вишколу. Після повномасштабного вторгнення росії до нашої держави ви виконуєте завдання із збройної відсічі рф, охорони та оборони державного кордону, об’єктів критичної інфраструктури, важливих державних об’єктів, продовжуєте здійснювати конвоювання засуджених і підсудних, забезпечувати громадський порядок рівнян. Війна триває. У кожного з нас попереду ще багато завдань. Але ми повинні вистояти і зробити все від нас залежне, аби наблизити Перемогу й справедливий мир. Я висловлюю щирі співчуття родинам, які втратили рідних у цій війні. Герої не вмирають!».

Від колективу Рівненського апеляційного суду Олег Іванович вручив командирові Військової частини 3055 підполковникові  Віталію Опольському потужний генератор, який у разі зникнення електроенергії допоможе виконувати бійцям усі завдання, у тому числі й бойові.

Довідкова інформація від пресслужби Військової  частини 3055 Національної гвардії України:

Історія військової частини розпочалася 27 січня 1996 року у складі Кримського оперативно-територіального об’єднання Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, яка базувалася у м. Євпаторія. До 2014 року військовослужбовці НГУ успішно виконували завдання з охорони громадського порядку, а в 2018 році військова частина 3055 була сформована у м. Рівне на базі 3-го стрілецького батальйону 2-ї окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об'єднання.