flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прессекретарі судів розпочали підготовку в Національній школі суддів України

05 лютого 2024, 10:30

Підвищуватимуть рівень кваліфікації за стандартизованою програмою спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прессекретарів) місцевих та апеляційних судів, Вищого антикорупційного суду та Верховного Суду у програмі «Zооm» упродовж 5-8 лютого. До навчань долучилась і прессекретарка Рівненського апеляційного суду Олена Кузменко.

«Інформаційна війна — як вийти з неї переможцем». Саме з цієї теми розпочав підготовку комунікаторів судів Андрій Маслюк, заступник начальника відділу науково–методичного забезпечення психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України, доктор психологічних наук.

Про правила поведінки журналістів у залі судового засідання та приміщенні суду слухачам розповів суддя-спікер Чернівецького апеляційного суду Ігор Лисак, а керівник прес-офісу Вищої ради правосуддя Володимир Гуржи зупинився на тлумаченні комунікативних інструментів у роботі судів і побудові діалогу суду та громадськості.

Разом із Наталією Осадчук, помічницею судді Одеського окружного адміністративного суду, прессекретарі опрацювали візуальну комунікацію в різних застосунках, які допоможуть створювати якісний і цікавий для суспільства контент.

Уже завтра з викладачами Національної школи суддів ми обговоримо наступні теми: «Висвітлення роботи суду. Як подати контент для різних платформ», «Практичні питання кібербезпеки та захисту персональних даних під час використання мессенджерів у процесі здійснення діалогу з громадськістю та ЗМІ», «Підвищення авторитету судової влади та підвищення рівня довіри громадськості до суду», «Основи риторики та ораторської майстерності».