flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд апеляційної інстанції в числі потенційних стейкхолдерів вищих навчальних закладів

10 квітня 2024, 11:18

Голова суду Олег Полюхович і заступниця керівника апарату апеляційного суду Ірина Бойчук зустрілися з випускниками Навчально-наукового інституту права Національного університету водного господарства та природокористування (далі — ННІП НУВГП), які вже цьогоріч стануть дипломованими бакалаврами та спеціалістами у сфері права та правоохоронної діяльності.

Серед заінтересованих юридичних осіб, які мають легітимний інтерес щодо освітньої діяльності ННІП НУВГП, а також потребу в кваліфікованих працівниках, були представники Департаменту муніципальної варти Рівненської міської ради, Рівненської митниці фіскальної служби України, Адвокатського бюро Пархоменко і партнери, Відділу протидії злочинам в Рівненській області департаменту кіберполіції НП України, Західного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги.

Запрошені проінформували випускників щодо особливостей роботи їхніх підрозділів і можливі вакансії.  

Голова Рівненського апеляційного суду Олег Полюхович розповів студентам про вимоги, котрі постануть перед потенційними претендентами на роботу в апеляційному суді, розмежувавши обов’язки помічника судді, який належить до патронатної служби, і, зокрема, працівників апарату суду, які в переважній більшості є держслужбовцями категорії В.

— В апеляційних судах загальної юрисдикції не вистачає суддів, оскільки Вища кваліфікаційна комісія суддів України кілька років не проводила конкурси на зайняття вакантних посад, — зауважив Олег Іванович. — У Рівненському апеляційному суді замість 33 суддів судочинство здійснюють 8. Будемо сподіватися, що ВККС уже найближчим часом поповнить національні суди суддями, з’явиться потреба і в помічниках суддів, а тому  очікуємо на зворотній зв’язок від здобувачів вищої освіти.

Ірина Бойчук поінформувала присутніх про основні напрямки діяльності апеляційного суду та наявні вакансії в суді апеляційної інстанції, про шлях до зайняття посади на конкурсній основі й етапи такого відбору, наголосила на важливих якостях працівника суду: стресостійкості, сумлінності, відповідальності.

Директор Навчально-наукового інституту права НУВГП Валерій Цимбалюк нагадав про багаторічну співпрацю між Рівненським апеляційний судом та вищим навчальним закладом, про спільні освітні комунікаційні заходи зі студентством та запропонував у перспективі розробити спільну спеціальну навчальну програму неформальної освіти з підготовки помічників суддів, викладачами в якій  будуть досвідчені судді.