flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату Рівненського апеляційного суду впродовж тижня взяли участь у семінарі, тренінгу та опанували навчальну програму НШСУ

30 травня 2024, 10:42

Такі освітні заходи сприяють поліпшенню власних компетентностей державних службовців і працівників патронатної служби апаратів судів та підтверджують їх професійну придатність.

До семінару, який проводився Національною школою суддів України 28 травня, щодо  питань підслідності, що виникають при судовому розгляді кримінальних проваджень, долучилася помічниця судді Рівненського апеляційного суду Алевтина Краснова.

В якості викладачів (тренерів) у заході взяли участь – суддя Чемеровецкого районного суду Хмельницької області Вадим Кулєбякін, суддя Галицького районного суду міста Львова Катерина Котельва, доктор філософії в галузі права Ірина Шаповалова, суддя Шосткинського міськрайонного суду Сумської області Тетяна Литвинко.

Упродовж семінару учасники  переглянули  загальні правила підслідності, поліпшили свої теоретичні знання щодо наслідків порушення правил підслідності, дослідили судову практику, розглянули доктрину плодів отруєного дерева: конвенційні та національні стандарти.

Вчора, 29 травня, НШСУ провела тренінг для помічників суддів та працівників апаратів судів під назвою «Етикет ділового спілкування працівника суду». Мета навчального заходу  — підвищити рівень культури ділового спілкування; удосконалити вміння налагоджувати й підтримувати комунікативні зв’язки, зокрема в онлайн-спілкуванні, з дотриманням сучасного ділового й мовленнєвого етикету. 

Участь у заході взяли керівник апарату Рівненського апеляційного суду Леся Хилевич, начальниці цивільної та загальної канцелярій Ірина Корень і Марія Боришкевич, головний спеціаліст суду апеляційної інстанції в ІТ-сфері Олександр Прохоров.

Сьогодні завершує чотириденне навчання за освітньою програмою НШСУ головний спеціаліст Режимно-секретного відділу Рівненського апеляційного суду Ірина Томашевська.

Під час підготовки учасники поглибили свої професійні знання з таких питань, як розмежування вимог майнового та немайнового характеру; порядку проведення перевірки зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України та компенсації судових витрат стороні провадження; стягнення судового збору, уточнення реквізитів рахунку для сплати судового збору й повернення судового збору; технології штучного інтелекту в судівництві: дотримання вимог Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, затвердженої наказом ДСА України від 20.08.2019 № 814; передавання справ на архівне зберігання; дотримання вимог Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях.

Крім того, слухачі обговорили уніфіковану систему організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163:2020); поняття «розумний строк»: процесуальне законодавство, національну судову практику та практику ЄСПЛ; електронні докази в цивільному судочинстві; роботу в ЄСІТС: модулі «Електронний суд», «Електронне діловодство», «Електронний кабінет», «Модуль автоматизованого розподілу», а також роботу з електронною справою та інші актуальні теми для поліпшення виконання професійних обов’язк

Фото — з сайту Національної школи суддів України