flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оксана Лисенко: «Прес-секретарі судів повинні забезпечити довготривалу комунікацію і вести постійний діалог з громадськістю»

01 листопада 2018, 11:24

Завершив роботу Перший загальнонаціональний професійний форум прес-секретарів судів (далі — Форум). Упродовж двох днів найкращі вітчизняні та міжнародні тренери з комунікації ділилися з учасниками заходу досвідом з налагодження конструктивного діалогу між судами та ЗМІ, виходу судової влади за межі професійної аудиторії для ефективного інформування суспільства про досягнення судової реформи, поліпшення якості інформаційного наповнення веб-сайтів та сторінок судів у соціальних мережах для розвитку культури відкритості, ґендерної чутливості, ведення постійного діалогу з громадськістю. Все це та багато інших, не менш актуальних у роботі прес-секретаря питань, а також виконання практичних завдань, спрямованих на підвищення якості матеріалів, було опрацьовано під час форуму.

З вітальною промовою до учасників звернувся Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк. У відеозверненні Ігор Михайлович зауважив, що «форум є першою спробою створити професійний майданчик для об’єднання прес-секретарів судів з метою покращення комунікації із суспільством та чудовою нагодою для всіх підвищити професійні знання».

Плідної й ефективної праці учасникам Форуму побажали також Директор Управління міжнародних програм Офісу Уповноваженого з питань федеральних суддівських справ Канади Олег Шаков, юридичний радник Програми USAID «Нове правосуддя» Уляна Пашинна.

Відтак, учасники заходу обговорили Звіт комунікаційної діяльності судів за перше півріччя 2018 року, розглянули міжнародний та національний досвід використання сучасних комунікаційних стратегій з метою підвищення рівня довіри громадськості до суду.

Не менш важливими для обговорення стали теми ефективної роботи прес-секретаря суду як основи позитивного сприйняття судової влади громадськістю, важливості комунікації для підвищення рівня громадської довіри до суду, ролі прес-секретаря в комунікаційній діяльності суду, гендерної чутливості та уникнення мови ворожнечі.

Міжнародні спікери поділилися з учасниками Форуму досвідом здійснення ефективної комунікації судів із громадськістю на прикладі Вищого суду провінції Альберта, суду канадської провінції Британська Колумбія та порекомендували як управляти репутацією судової влади, а також подолати негативні стереотипи у сприйнятті суду та суддів суспільством.

Не  менш важливим етапом Форуму стали практичні майстер-класи, під час яких прес-секретарі готували тексти інформаційних повідомлень про розгляд справ та роботу суду, вчилися адаптовувати матеріали під різні медіа-платформи, ділилися досвідом ефективного виходу з кризових комунікацій та планування медіа-кампаній.

Нагадаємо, Перший загальнонаціональний професійний форум для прес-секретарів судів організовано Вищою радою правосуддя за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя», Канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи.

Проходив форум 29-30 жовтня в селі Снов’янка Чернігівської області. 

Фото — з сайту Вищої ради правосуддя