flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спроба змінити запобіжний захід на більш м’який виявилась невдалою

14 листопада 2018, 11:53

         Оскільки Рівненський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ залишив ухвали місцевого суду від 26 жовтня 2018 року про застосування до підозрюваних у крадіжці чужого майна з проникненням запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без змін, апеляційні скарги їх захисників — без задоволення.

         Четверо чоловіків обґрунтовано підозрюються в тому, що 18 квітня 2018 року прибули на автомобілі «БМВ 330» до селища Мізоч Здолбунівського району, що на Рівненщині, та, використовуючи спеціальні засоби, пошкодили навісний замок у магазині «Подаруночок», звідки викрали ювелірні вироби із срібла та золота на загальну суму 200 тисяч гривень.

         У ніч проти 25 жовтня 2018 року обікрали продуктовий магазин у селі Ситне Радивилівського району. Сума завданого збитку складає  5 тисяч гривень. Тієї ж ночі правоохоронці на в’їзді у Рівне затримали автомобіль, у якому перебували підозрювані.

         Затриманим оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3  статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення, що завдала значної шкоди потерпілому).

26 жовтня у Рівненському міському суді задоволено клопотання слідчого про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб, із визначенням кожному розміру застави, передбаченого законом.

Захисники трьох підозрюваних оскаржили ухвали слідчого судді місцевого суду в апеляційному порядку. Вони переконували суд у необхідності обрати їх підзахисним більш м’який запобіжний захід, не пов’язаний із триманням під вартою, або ж зменшити розмір застави, який рішенням місцевого суду визначено в розмірі 211 тисяч 750 гривень та 140 тисяч 960 гривень.

У ході судового розгляду з’ясувалося, що в транспортному засобі, де перебували підозрювані, та в помешканні одного з них правоохоронці виявили маски, рукавички, знаряддя для зламу дверей, а також предмети, схожі на автомат Калашникова та пістолет Макарова. Усі троє раніше притягувались до кримінальної відповідальності за вчинення умисних корисливих злочинів. Один з них звільнився у травні 2016 року, відбувши 13-річне ув’язнення за розбій та умисне вбивство.