flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочав роботу VII Судовий форум

15 листопада 2018, 14:02

            Мета заходу — обговорення та пошук ефективних шляхів удосконалення функціонування судової влади в Україні. До роботи Судового форуму долучилися Голова Рівненського апеляційного суду, член Асоціації слідчих суддів України, кандидат юридичних наук Олег Полюхович та суддя-секретар судової палати з розгляду цивільних справ Рівненського апеляційного суду Надія Ковальчук.

            Упродовж двох днів судді Конституційного Суду України, Верховного Суду, представники Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Державної судової адміністрації України, Міністерства юстиції України, судді та практикуючі юристи, міжнародні експерти, а також представники та експерти Ради Європи обговорюватимуть виклики та можливості для судової влади; ділитимуться досвідом розгляду судових спорів в епоху інформаційних технологій, розглянуть особливості використання діджитал складових під час судового розгляду.

            Завтра, 16 листопада, учасникам VII Судового форуму презентують експертний звіт, а також обговорять відповідність судової реформи в Україні в 2014-2017 роках стандартам та рекомендаціям Ради Європи. Під час панельної дискусії обговорять результати судової  реформи в Україні та які зміни відбудуться у найближчому майбутньому. Не менш цікавим стане діалог щодо взаємодії Великої Палати та Касаційних судів у складі Верховного Суду, їх синергетичну ефективність. Судді Верховного Суду поділяться досвідом щодо актуальних позицій при ухваленні  цивільних, господарських і адміністративних справ, а також важливості захисту інтересів сторін у кримінальних провадженнях.

            На завершення учасники заходу заслухають спеціальну доповідь щодо проблемних питань застосування нових процесуальних норм з точки зору суддівської спільноти, а також ознайомляться з позицією міжнародних експертів щодо ролі України на міжнародній судовій арені, підіб’ють підсумки та сформують рекомендації майбутніх дій.