flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники ІТ-галузі протестували роботу «Starlink» в Рівненському апеляційному суді

13 січня 2023, 15:05

Супутниковий інтернет — це вкрай важливо та необхідно у сучасному житті. Це – і резервний зв’язок, і доступ до швидкісного інтернету під час відімкнень електроенергії, і розгляд справ в режимі відеоконференцзв’язку. Тепер ці проблеми вирішені і в суді апеляційної інстанції: судді придбали за власні кошти генератор, а питання з підключенням до мережі Інтернет вирішить термінал «Starlink».

Представники ІТ-галузі працювали командно. Головний спеціаліст Рівненського апеляційного суду Олександр Прохоров, головний спеціаліст Рівненського районного суду Олександр Іванов, Корецького районного суду — Василь Воят, Костопільського районного суду — Дмитро Михалюк, Господарського суду Рівненської області — Олександр Саприкін, а також представники Територіального управління Державної судової адміністрації в Рівненській області та ІСС РСП Павло Бойчура й Павло Шутюк спершу пройшли необхідне навчання, після чого приступили до практичної частини: відімкнули в суді живлення, під’єднали установу до генератора, а потім протестували роботу й самого термінала «Starlink».

Отже, незважаючи на складність здійснення правосуддя в умовах воєнного часу, Рівненський апеляційний суд навіть на день не припиняв свою діяльність і продовжує працювати, забезпечуючи конституційне право людини на судовий захист.