flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Святослав Гладкий долучився до обговорень та пошуку скоординованих підходів, спрямованих на попередження злочинів торгівлі людьми

23 листопада 2018, 11:23

            Мета регіонального круглого столу, який відбувся у столиці, — підвищення рівня загального розуміння зв’язків між торгівлею людьми, інформаційними технологіями та кіберзлочинністю і визначення шляхів взаємодії у виявленні, попередженні та розслідуванні таких злочинів. До обговорень долучились вітчизняні та міжнародні експерти, серед яких — представники правоохоронних органів, апеляційних судів, центральних органів виконавчої влади, представники Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

            Відкрили захід виконуючий обов’язки Координатора проектів ОБСЄ в Україні Джеффрі Ерліх та національний менеджер проектів, Координатор проектів ОБСЄ в Україні Лілія Гудко. Вони побажали учасникам цікавої та  результативної співпраці.  

            Упродовж двох днів вдалося обговорити низку актуальних тем. Серед яких — розвиток державної політики в сфері протидії торгівлі людьми та виконання рекомендацій міжнародних експертів; ознайомились учасники з останніми тенденціями в сфері використання  інформаційних технологій для боротьби з торгівлею людьми, існуючими мобільними інструментами: мобільними додатками, програмним забезпеченням та платформами, розробленими для надання допомоги жертвам, неурядовим організаціям та правоохоронним органам; розглянули тематичні дослідження експертів Великої Британії в сфері протидії людьми та сайти сервісів для дорослих.

            — Другий день круглого столу виявися не менш цікавим, оскільки ми детально зупинились на обговоренні електронних доказів та перехопленні комунікацій у справах організованої злочинності й практичному досвіді Польщі та Косово в цьому напрямі, — розповів учасник заходу, суддя Рівненського апеляційного суду Святослав Гладкий. —  Ознайомились, як застосовуються інформаційні технології для ідентифікації осіб, задіяних у злочинах торгівлі людьми, а також як використовуються інструменти Інтерполу для міжнародного співробітництва в правоохоронній сфері. Представники прокуратури розповіли яким чином здійснюється процесуальне керівництво та підтримання публічного обвинувачення у кримінальних провадженнях за фактами торгівлі людьми та які інформаційні технології використовуються для контролю й експлуатації жертв.