flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Олег Полюхович — у складі викладачів тренінгу з навчального курсу для суддів

27 листопада 2018, 15:34

Міні-лекції, практичні завдання, модеровані дискусії — все це та багато іншого опрацьовано на дводенному тренінгу для тренерів на тему: «Судова практика при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій у  кримінальних провадженнях щодо корупційних злочинів», організованому Національною школою суддів України й проведеному за підтримки проекту Програми Ради Європи та Європейського Союзу «Партнерство заради належного врядування» Проект «Боротьба з корупцією в Україні».

Протягом двох днів учасники тренінгу, який проводився 26-27 листопада в м. Києві, розглянули питання щодо особливостей судового контролю при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій, досліджували поняття судового контролю, розглянули види негласних слідчих (розшукових) дій та їх процесуальне оформлення. Зупинилися судді й на обговоренні міжнародних стандартів забезпечення прав людини при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій, а також розглянули проблемні питання щодо ключових аспектів розгляду клопотань про дозвіл на проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

Серед викладачів тренінгу — Голова Рівненського апеляційного суду, кандидат юридичних наук Олег Полюхович, який у складі групи з числа досвідчених суддів та викладачів розробляв навчальний курс, однією з цілей якого є застосування судового контролю за дотриманням фундаментальних прав та свобод, які обмежуються при ухваленні рішень та проведенні негласних слідчих (розшукових) дій.

Участь у заході також взяв суддя-секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Рівненського апеляційного суду Василь Сачук