flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ліцеїсти ознайомились із роботою Рівненського апеляційного суду

07 грудня 2018, 16:11

Крім того, дев’ятикласники Рівненського економіко-правового ліцею відвідали судові засідання, поспілкувалися з учасниками судового розгляду, працівниками апарату суду, дізналися більше про історичну будівлю, в якій від жовтня 2018 року здійснює судочинство суд апеляційної інстанції.

Сергій Прокопчук,  вчитель правознавства Рівненського економіко-правового ліцею, уже не вперше разом зі своїми  учнями проводить практичні заняття в стінах Рівненського апеляційного суду. У таких випадках діти отримують наочну можливість закріпити здобуті знання та навички, отримують можливість стати безпосередніми спостерігачами судового розгляду та розібратися, з яких стадій він складається, зрозуміти, якими правами й обов’язками наділені сторони.

Учні ліцею, очікуючи початку розгляду справи, поспілкувалися з адвокатом Олександром Невідомським, який відповів на низку запитань, у тому числі якими науками необхідно оволодіти, аби стати фаховим юристом-захисником, як захистити себе та своїх рідних від протиправних посягань тощо.

Допитливі учні під час екскурсії будівлею суду почули відповіді й на інші питання, які їх цікавлять. Серед них — як звернутися до суду,  яким чином відбувається розподіл справ та строки оскарження різних категорій справ, як до суду доставляються підозрювані та обвинувачені, як захистити себе від протиправних дій представників правоохоронних органів та інші.

Уже наступного тижня спланована зустріч із 10 класом ліцею. А одразу після  нового року відбудеться змодельоване судове засідання за участі 11-класників освітнього закладу.