flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про нове законодавство України щодо протидії домашньому насильству

10 грудня 2018, 10:08

Така стратегічно правильна і вчасно піднята архіважлива для нашого суспільства тема зібрала в одній аудиторій суддів місцевих загальних, апеляційних судів і прокурорів із Волинської, Закарпатської, Івано–Франківської, Львівської, Рівненської та Тернопільської областей. До дискусії долучилась і суддя Рівненського апеляційного суду Тетяна Збитковська.   

На сайті Національної школи суддів повідомляється, що упродовж семінару його учасники отримали систематизований теоретичний матеріал, оглянули зміни до законодавства України у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, розглянули кваліфікацію кримінальних правопорушень, пов’язаних із домашнім насильством. В аудиторії виникла жвава дискусія про застосування норм Цивільного процесуального кодексу України щодо обмежувального припису та адміністративну відповідальність за вчинення домашнього насильства.

Робота на семінарі полягала також у виконанні вправ з невеликою кількістю учасників, презентації розв’язку завдань і їх обговоренні. Судді та прокурори обмінювалися досвідом, висловлювали думки про переваги та недоліки проваджень у цій категорії справ. Такий формат сприяє як доброму засвоєнню матеріалу та допоможе в подальшій роботі та практичному застосуванню набутих навиків.

— Найбільш жваві дискусії виникли з приводу визначення системності порушень при насильстві, кримінально-правовій кваліфікації доказів та доказування у зазначеній категорії справ, розмежуванні відповідальності за — КК та КУАП, — поділилась враженнями у Facebook директор Львівського регіонального відділення НШСУ Оксана Польна. —  Самою слухацькою аудиторією констатовано, що Національною школою суддів України стратегічно правильно і вчасно підняті на обговорення архіважливі для нашого суспільства теми. 

Зауважимо, що семінар організований Львівським регіональним відділенням Національної  школи суддів України спільно з Національною академією прокуратури України. Відбувся він у Франківському районному суді міста Львова.