flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді-спікери та прес-секретарі судів обговорили  шляхи подолання негативу в соціальній мережі

25 січня 2019, 16:25

 

            Також учасники заходу поділилися досвідом реагування суддів-спікерів на виклики комунікації. Це відбулося у ході вебінару для прес-служб судів, організованого Прес-центром судової влади. 

Дмитро Золотухін, заступник Міністра інформаційної політики України, зауважив: «Ефективна комунікація і захист репутації суддів, працівників апарату суду, судової влади в цілому — одне з найважливіших завдань прес-секретарів судів. Адже довіра громадян — це, в першу чергу, довіра громадськості до того, як державна установа виконує покладені на неї функції».

Представник Міністра інформаційної політики України розповів про власний досвід ведення соціальної сторінки, порекомендував, аби судді не боялися створювати профілі, долучалися до обговорень змін у законодавстві, започаткували блоги. Адже не дивлячись на те, що суддя здійснює правосуддя, він, у першу чергу — людина.

Керівник Прес-центру судової влади України Оксана Лисенко більш детально зупинилась на практичних порадах суддям-спікерам щодо реагування на виклики комунікації.

— Комунікаційну діяльність судді-спікери, прес-секретарі повинні здійснювати за єдиними стандартами. Для цього ми й співпрацюємо, аби не боятися вийти за межі нашого професійного простору. Одним із таких способів і є соціальні мережі, за допомогою яких ми можемо і повинні ефективно спілкуватися з громадянами, розміщувати фахові коментарі суддів-спікерів, адже саме ми є унікальними носіями інформації. І мова йде не лише про судові засідання, але й інші події, що відбуваються в стінах вашого суду.

Оксана Лисенко особливу увагу учасників вебінару акцентувала на наповненні офіційних веб-сторінок судів, дотриманні усіх необхідних вимог і стандартів, об’єктивності, змістовності прес-релізів тощо.

Нагадаємо, Прес-центр судової влади України, що діє при Вищій раді правосуддя, за підтримки державного підприємства «Інформаційні судові системи» запровадив нову форму співпраці та комунікації із командами прес-служб судів – вебінари.

Мета цих заходів – створити для судових комунікаторів додатковий майданчик для навчання, спільного вирішення поточних проблем у судовій комунікації, обміну досвідом та знаннями.