flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваний у терористичній організації перебуватиме в СІЗО

26 лютого 2019, 10:07

Мешканець м. Краматорськ громадянин О. до 01 квітня перебуватиме в СІЗО, якого органи досудового розслідування обґрунтовано підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації). Санкція цієї статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Досудовим слідством встановлено, що в період з квітня 2017 року та протягом 2018 року громадянин О., сприяв протиправній діяльності терористичної організації «ДНР», метою якої є зміна меж території та державного кордону України, шляхом відокремлення від України території Донецької області.

Крім того, громадянин О., знаючи про те, що Білий С.М. є учасником терористичної організації ДНР, з власної ініціативи, а також за вказівкою останнього, здійснював збір та передачу інформації щодо місць дислокації, чисельності, маршрутів пересування підрозділів та військової техніки Збройних Сил України, задіяних в АТО на території Донецької області.

31 січня 2019 року громадянинові О. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, а вже 02 лютого 2019 року ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду задоволено клопотання слідчого про обрання підозрюваному О. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб, без визначення розміру застави.

Ухвалу місцевого суду в апеляційному порядку оскаржив захисник підозрюваного. В апеляційній скарзі він зазначав, що стороною обвинувачення, на його думку, не надано достатніх доказів, які б підтверджували існування ризиків, у зв’язку з цим просив застосувати до його підзахисного більш м’який запобіжний захід.

Державний обвинувач просив суд відмовити захисникові в задоволенні апеляційної скарги, оскільки підозрюваний О. проживає неподалік тимчасово непідконтрольній Україні території Донецької області, підтримує тісні стосунки із гр. Білим С.М, та обґрунтовано підозрюється у сприянні діяльності терористичної організації на території Донецької області, у зв’язку з чим останній може виїхати до місця проживання, що тимчасово непідконтрольне Україні, а також продовжити злочинну діяльність.

Рівненський апеляційний суд у складі колегії судової палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши думку сторін, ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду залишив без змін, апеляційну скаргу захисника підозрюваного — без задоволення.