flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Україна — в серці кожного з нас

16 травня 2019, 12:37

І це не просто слова. Бо любов до рідної країни та знання її історії, збереження  з покоління в покоління родинних цінностей і традицій, плекання мови і добрі справи кожного в ім’я розбудови й процвітання держави — це наш свідомий обов’язок, який ми отримали у спадок від своїх батьків і передамо прийдешньому поколінню. Українці — сильна нація, яка щиро береже свою приналежність до української культурної традиції.

У День вишиванки, який цьогоріч припав на 16 травня, судді та працівники апарату Рівненського апеляційного суду на роботу прийшли у вишитому одязі. Різноманітність кольорів і вишуканість вбрання додали святкового настрою усім, хто сьогодні відвідав суд апеляційної інстанції.  

 — У нашому колективі це вже стало доброю традицією, що у День вишиванки ми одягаємо автентичне вбрання. Воно додає барв навіть у такий похмурий та дощовий, як сьогодні, день, — каже голова Рівненського апеляційного суду Олег Полюхович. —  Ми — небайдужі до української культури та народних традицій, тому й одягаємо вишиваний одяг на знак вшанування українських цінностей.

Леся Хилевич, керівник апарату Рівненського апеляційного суду, зауважила: «Українська вишиванка — яскравий символ самобутньої української культури. Щорічно ваш гардероб поповнюється новими моделями, які ви одягаєте у дні особистих і державних свят. Вишиванка є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі, символізує родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї».

Звичайно, не обійшлося без фотосесії, яка поповнила скарбничку спогадів колективу Рівненського апеляційного суду.