flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зброю — шукають, а підозрюваний у стрілянині поблизу нічного клубу в Рівному відмовляється співпрацювати зі слідством

18 лютого 2020, 14:14

Органи досудового розслідування оголосили рівнянинові підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень). Санкція цієї статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.  Громадянин Д. підозрюється в тому, що 5 січня 2020 року неподалік нічного клубу «Магнат» в обласному центрі здійснив кілька пострілів із зареєстрованої травматичної зброї «МАС 9 мм Р.А.». Тілесні ушкодження отримав громадянин П..

14 січня 2020 року Рівненський міський суд відмовив у задоволенні клопотання слідчого про застосування до підозрюваного Д. запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту (цілодобово) та застосував щодо нього — особисте зобов’язання строком на 60 діб.

Ухвалу місцевого суду в апеляційному порядку оскаржив прокурор, наголошуючи на  її незаконності та необґрунтованості. Наполягав на її скасуванні та постановленні нової —  про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту (цілодобово). Увагу прокурор акцентував на тому, що підозрюваний відмовляється співпрацювати з органами досудового розслідування, приховує місцезнаходження зброї, а також  на зухвалості дій підозрюваного та місці вчинення хуліганства.

Рівненський апеляційний суд, заслухавши доводи прокурора, пояснення підозрюваного та його захисника, залишив ухвалу місцевого суду без змін, апеляційну скаргу прокурора — без задоволення.

Ухвалюючи таке рішення, суд апеляційної інстанції суд взяв до уваги те, що підозрюваний не переховується від органу досудового розслідування та суду, жодного тиску на потерпілого чи свідків не чинить, раніше не судимий, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, має постійне місце проживання, офіційно працевлаштований.