flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За хуліганство в громадському місці апеляційний суд притягнув чоловіка до адмін відповідальності

21 липня 2020, 15:38

Саме за ст.173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство) доведеться відповідати костопільському спортсмену.

У ході судового розгляду з’ясувалося, що 20 лютого 2020 близько 17 год 20 хв. в м. Костопіль громадянин М. вчинив дрібне хуліганство, а саме фарбою розмалював паркан підприємства, чим порушив громадський порядок.

Постановою Костопільського районного суду від 19 травня 2020 року провадження у справі про притягнення громадянина М. до  адміністративної відповідальності за ст. 173 КУпАП закрито за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

Не погодившись із рішенням місцевого суду, представник підприємства оскаржив його до Рівненського апеляційного суду. В апеляційній скарзі просив скасувати постанову суду першої інстанції та визнати М. виним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.173 КУпАП, а провадження у справі закрити в зв’язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення.

Постановою судді Рівненського апеляційного суду було застосовано привід до громадянина М. в судове засідання апеляційного суду, однак останній не з’явився. Крім того, справа вже неодноразово відкладалася через неявку М. в судові засідання. 

У ході судового розгляду суд заслухав доводи представника підприємства, у тому числі й пояснення свідка, який ствердив, що саме М. 20 лютого 2020 року пошкодив паркан підприємства, а також переглянув відео з місця події, що підтвердило вчинення громадянином М. даного адміністративного правопорушення. 

Рівненський апеляційний суд скасував постанову суду першої інстанції та постановив нову, якою М. визнав винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.173 КУпАП, а провадження у справі закрив в зв’язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення.